Nieuwsbrief_10-2016

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik hier voor de online versie

allergienet-logologo_aos

Nieuwsbrief

 

Word nu lid en ga GRATIS naar Sea-life Blankenberge!*

Last van Allergie of astma, eczeem, urticaria, anafylaxie…?  Word nu lid!  Wij zijn er voor u en uw gezin.  Dankzij uw lidmaatschap kunnen we hulp, informatie en nieuws brengen.  Lid worden kost slechts 5 euro per jaar en doe je via www.allergienet.be/ikwordlid.

slblan01

Maar er is meer, exclusief voor leden bieden wij  gratis toegang tot Sea-life Blankenberge op onze ledendag van 11 november en een goodiebag!

– Meer info op allergienet.be/ledendag (actie onder voorwaarden)


1 oktober jongslede was het Wereld urticaria dag!  Dit jaar is het thema Geef nooit op”. Netelroos is een van de wijdst verspreide dermatologische ziekten. 20% van de bevolking wordt minstens één keer in zijn leven geconfronteerd door deze ziekte. Netelroos is echter meer dan een eenvoudige huidaandoening: voor mensen die lijden aan de chronische variant wordt het een echte dagelijkse uitdaging.

urticentraal1

Maar er zijn nieuwe ontwikkelingen in de behandeling van Chronische urticaria, die een betere levenskwaliteit en nieuwe perspectieven bieden aan patiënten die alle hoop opgegeven hadden. De Wereldnetelroosdag heeft dus als doel om (weer) hoop te geven aan de 50.000 Belgen die lijden aan de chronische vorm van deze pathologie.

www.urticaria.be

 


 GladSkin Eczema behandeling getest, lees onze review en bestel gratis je eigen testpakket .

gladskinallergienet

 

We hadden al heel wat positieve reacties gelezen over de Eczeem crème van Gladskin. Ook de wetenschappelijke uitleg kon ons overtuigen, maar dan blijf je als eczeem patiënt nog altijd met de vraag. Doet dit product echt wat het belooft? Is deze echt een aanvullende behandeling die nut heeft?

http://www.eczemanet.be/articles/gladskin-test.html

 

 


De Allergiekampioen

Een grappig en warm prentenboek dat aan jonge kinderen uitlegt wat allergie en anafylaxie is, en hoe je ermee kan omgaan.  Leerkrachten of begeleiders kunnen vanaf november een gratis exemplaar bestellen. * Er is ook een lesblad beschikbaar.  www.allergieopschool.be/allergiekampioen

deallergiekampioen

In Fiens nieuwe klas gaat het er vrolijk aan toe. Ze doet gewoon mee met de andere kinderen, maar ze moet wel voor sommige dingen oppassen. Ze mag niet alles eten of drinken.  Mama en juf Ria zijn op alles voorbereid. En Fien weet heel goed wat ze wel en niet mag. Fien voelt zich snel thuis: ze danst met de meisjes en voetbalt met Miel en Mo. En als de juf jarig is, zijn er koekjes. Maar daar mag Fien niet van eten, want ze is allergisch voor melk en voor noten. Ze mag alleen speciale koekjes eten. Hoe komt het dan dat het toch nog mis gaat? Daar weet Miel meer van … Fien wordt echt ziek. Want last hebben van een allergie kan heel vervelend en zelfs gevaarlijk zijn, maar met de hulp van mama, de juf en de hele klas lukt het best. Zo wordt Fien een echte allergiekampioen!

*actie onder voorwaarden

 


logozp-1

Uitschrijven kan door een mailtje te sturen naar uitschrijvennb@allergienet.be

 

Reacties zijn gesloten.