Zuivere lucht please !

Als je Astma hebt zoals ik (en ook eczema, voedselallergie, intolleranties, hooikoorts,…) dan kan het van tijd tot tijd fantastisch deugd doen om zo eens een verse hap lucht te nemen.

Al dan niet met pollen. Soms is zo een hapje verse lucht genoeg om een opkomend astma aanvalletje te onderdrukken. Maar zoals het gezegde gaat, je weet pas wat je mist als het er niet meer is! Dagenlang snak ik naar verse propere zuurstof. Ik zit namelijk thuis ziek te wezen en antibiotica te slikken. Af en toe een hoestaanvalletje erbij en dit alles zonder nieuwe propere lucht. Op televisie vertelden ze dat je best je ramen en deuren gesloten kan houden en dat deze verontreinigde lucht risico’s inhoud voor astma patiënten. Ja Duh! Dit is nu al dag 4 en ik zou zo graag eens wat kamers verluchten. What to do? In ieder geval heb ik onze Venta airwasher terug uit de kast gehaald. Dat ding is een soort luchtreiniger en ik hoop dat hij werkt.

Dus we gaan nu voor het compromis, even het raam open en de rest van de dag de Venta airwasher. Hopelijk werkt het.

Wel opmerkelijk trouwens dat ik na een aantal uren het verschil in luchtkwaliteit kan ruiken. Mijn bureau waar ik deze dagen niet veel kom en dat grenst aan de straatkant had een doordringende geur, een mix van uitlaatgassen en roet. Waar komt al die viezigheid toch vandaan? Volgens menige websites zijn de belangrijkste oorzaken, industrie en auto’s. Net zoals bijna alle vormen van luchtverontreiniging. Heel leuk maar kan men dan eens niet een paar dagen industrie en auto’s verbieden. Want vele astma patiënten zijn weer het slachtoffer. Om nog maar te zwijgen over de vele mogelijke gevallen van kanker die zulkse verontreiniging met zich mee zal brengen in de toekomst. Raar dat niemand daar eigenlijk een woord over rept. “See no evil hear no evil” lijkt het mij. Vooruitgang heeft zijn prijs maar het zijn zoals altijd weer de zwakken die hem betalen.
http://deus.irceline.be/~celinair/index/subindex_air.php?lan=nl&web=vmm

Reacties zijn gesloten.