Vroeg pinda’s eten kan mogelijk beschermend werken.

Volgens een onderzoek in ‘the new England Journal of Medicine’ www.nejm.org, hebben jonge kinderen met een atopische aanleg vaak baat bij het vroeg eten van Pinda’s. De onderzochte kinderen met een leeftijd tussen 4 en 11 maanden die reeds een allergie voor eieren hadden werden vooraf getest op pinda allergie. Kinderen die reeds een allergie voor pinda hadden werden uiteraard geëxcludeerd van het onderzoek. De overige kinderen werden in twee groepen ingedeeld. Eén groep kreeg wekelijks 6 gram pinda eiwit, de andere groep mocht geenpinda’s eten. De kinderen werden op 5- jarige leeftijd opnieuw getest. De aantal gevalle van pinda allergie in de groep die pinda consumeerde bleek aanzienlijk kleiner dan in de andere groep. Meer onderzoek is echter noodzakelijk om meer definitieve conclusies te trekken.

Bron: http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe1500186

Reacties zijn gesloten.