Mensen met atopische dermatitis treden uit de schaduw!

Via onze projectwebsite Eczemanet zijn we trotse partner van ‘Uit de schaduw’, een nieuwe campagne   voor  mensen met aan atopische dermatitis.

De ‘Uit de Schaduw’ campagne besteed aandacht aan de zware fysische en psychische impact op het leven van duizenden patiënten.  Ze toont hoe het is om te leven met atopische dermatitis.

De campagne gaat woensdag 29 november van start met een persconferentie in Brussel. Op de agenda staan professor Hilde Lapeere van het UZ Gent en professor Dominique Tennstedt van de Cliniques Universitaires Saint-Luc in Brussel, die de ziekte en haar zorgpaden nader beschrijven. Daarna is het woord nadrukkelijk aan de patiënten, met onder meer onze eigen Tine die haar video-getuigenis zal tonen. Tijdens de persconferentie worden ook twee opiniepeilingen voorgesteld: over het leven als patiënt met atopische dermatitis en over de meningen over de ziekte bij het grote publiek.

De campagne richt zich in eerste instantie tot het grote publiek, maar wil daarnaast ook artsen, patiënten en de overheid in België bereiken. Een website (http://www.uitdeschaduw.be/) en een twitter account ondersteunen de campagne, die is opgezet door farmaceutisch bedrijf Sanofi in samenwerking met Eczemanet.

Reacties zijn gesloten.