Meer terugroepingen van producten door niet vermelde allergenen.


Boodschappen doen en rekening houden met de voedselallergie(ën) van één van je tafelgenoten is vaak tijdrovend en niet eenvoudig. Gelukkig was er de nieuwe Europese regelgeving die inging op 13 december 2014 waarbij allergenen duidelijker vermeld moesten worden op de verpakking.
Sinds de invoering van deze nieuwe etiketteringsregels zijn er meer terugroepingen van producten door fabrikanten en verdelers vanwege onjuiste of onvolledige vermeldingen. http://www.afsca.be/consumenten/
Vaak gaat het erom dat één bepaald allergeen of ingrediënt niet werd vermeld op de verpakking. Meestal is het risico beperkt maar je moet natuurlijk altijd voorzichtig blijven met ernstige voedselallergieën. Vaak kunnen mensen die allergisch zijn en toch een product gekocht hebben waarop het allergeen niet vermeld werd het product binnenbrengen bij het verkooppunt of de verdeler en hun geld terugkrijgen. De toename kunnen we duidelijk zien op de website van het FAVV, maar ook wij als patiënten belangen organisatie kregen reeds meldingen van producenten en verdelers. We zullen dan ook binnenkort onze site aanpassen zodoende we deze voedsel veiligheidsmeldingen makkelijker kunnen weergeven.

Bronnen: Belga& http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2300580
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/economie/1.2300025

Reacties zijn gesloten.