Halloween!

Iedereen, ook mensen met allergie hebben de mogelijkheid om te griezelen tijdens Halloween.  Het kan misschien wel iets spannender zijn, maar daarom hoeft het niet persé gevaarlijker te zijn.

Als jezelf en de kinderen rekening houden met enkele mogelijke verborgen allergie griezels kan alles veilig verlopen.

Bij de voorbereidingen van Halloween moet je er zeker op opletten dat je make-up wel veilig is.  Vaak worden er latex componenten gebruikt voor de special Halloween effecten.  Ook kan er latex verwerkt zijn in maskers of kostuums. Mensen met eczema kunnen misschien best op voorhand make-up testen.

Tijdens Halloween feestjes of wandeltochten moet je rekening houden met je astma.  Vaak is het al kouder buiten, en koude kan de aanzet geven tot extra last.  Misschien op voorhand best je medicatie goed nemen.  Uiteraard spreekt het voor zich dat je gewapend de deur uit gaat met je noodpuffer.  Maar ook moet je rekening houden met rook van open vuur of open haard.  Deze verspreiden vaak veel fijnstof en consumeren ook zuurstof.  Twee extra zaken die extra astmaklachten kunnen veroorzaken.  Is het feestje in huis, probeer dan sigarettenrook te vermijden of wees ervan bewust dat er huisdieren aanwezig kunnen zijn waar je allergisch voor bent.

Maar de grootste horror is toch wel voedsel.  Vaak is voedsel aangepast aan het Halloweenthema waardoor het veel moeilijker herkenbaar is.  Een ware nachtmerrie voor mensen met ernstige voedselallergie of risico op anafylaxie.  Daarom neem geen risico en neem je eigen voedsel of snacks mee.  En uiteraard indien nodig je adrenaline auto-injector (EpiPen, Jext)

Een extra veiligheid is natuurlijk de aanwezigheid van iemand die op de hoogte is van je allergie en die weet wat te doen.  Oh ja en vergeet je GSM niet!  Veel horrorplezier

Reacties zijn gesloten.