GladSkin eczeem behandeling getest: Probeer het nu zelf gratis uit!

Probeer GladSkin nu zelf uit!

Speciaal voor onze lezers bieden wij tijdelijk de mogelijkheid om éénmalig GRATIS ervaring op te doen met Gladskin Eczema.  Op www.gladskin.com/allergienet vindt u informatie en kunt u Gladskin Eczema 100 ml geheel kosteloos bestellen.  Deze actie loopt tot 15 november 2016 afhankelijk van de respons en zolang de voorraad strekt.

We hadden al heel wat positieve reacties gelezen over de Eczeem crème van Gladskin. Ook de wetenschappelijke uitleg kon ons overtuigen, maar dan blijf je als eczeem patiënt nog altijd met de vraag, ‘wat in de praktijk?’. Doet dit product echt wat het belooft? Is deze echt een aanvullende behandeling die nut heeft?

We testen het voor u uit:

Eczeem is eigenlijk een verzamelnaam voor huidproblemen die een groot aantal gelijkaardige kenmerken hebben, zoals jeuk, roodheid schilfering enz. Soms heeft eczeem een allergie als onderliggende oorzaak. Maar eczeem is tevens een erg individueel probleem. Ondanks de vele gelijkenissen zal iedere persoon anders omgaan en reageren op zijn of haar eczeem. Van een licht rood jeukend plekje op de benen tot open natte ontstoken wonden over je hele lichaam. Daarom dat je bij eczeem je altijd best kan laten begeleiden door een arts. Tevens is Gladskin eczeem crème geen geneesmiddel maar een verzorgend product met een extra werking, het vernietigen van de S.Aureus bacterie die heel vaak een negatieve impact heeft op eczeem omwille van de huidinfecties die ze veroorzaakt. Voor meer informatie over Stapheffect en de werking hiervan: https://vimeo.com/114132622

Dit is hoe we onze test hebben uitgevoerd:

testproducten2Ik heb het hele jaar door last van eczeem in mijn gezicht, op mijn armen, benen en bovenrug. Bij opstoten breidt het zich verder uit naar bovenbenen, borst, voeten, … enfin het hele lichaam bijna. Uit ervaring weet ik ondertussen dat voedsel een rol speelt evenals stress. Om de test zo objectief mogelijk te laten verlopen heb ik mijn levensstijl, die niet altijd even gezond is, niet aangepast. We beperken het gebruik van crèmes zoveel mogelijk want te veel is hinderlijk, kan soms extra irritatie veroorzaken en ik smeer nu eenmaal niet graag. In tegenstelling tot de aanbevelingen van vele fabrikanten, smeer zoveel en zo vaak mogelijk, vind ik dat ik als patiënt vooral zelf op zoek moet gaan naar een evenwicht dat werkt voor mij. Ik houd mij dus niet noodzakelijk aan de aanbevelingen van producenten. Gemiddeld heb ik 1 a 2 kleinere opstoten van eczeem per week. Afhankelijk van het weer, pollen, voedselinname, stress en God weet wat nog allemaal. Deze opstoten counter ik door afhankelijk van de ernst twee of meer dagen Cortisone crème te gebruiken.testproducten2

Drie wekenlang heb ik de GladSkin eczeem crème gebruikt als aanvullende behandeling in vervanging van mijn verzorgende crème.

Glaskin heeft voor de verzorging van eczema huid de eczema cream in 30ml, 50ml en 100ml, daarnaast is er de eczema Gel in 30ml en 50ml. De firma heeft naast de producten met Stapheffect ook nog ondersteunende huidverzorging beschikbaar zoals een face wash en scrub maar deze laatste maken geen deel uit van deze test.

Ik bestelde mijn producten via de webshop van Glaskin https://www.gladskin.com/nl/eczeem-shop#basis. Ik bestelde eczema cream en eczema gel zodoende ik beide kon uitproberen.

De webshop is overzichtelijk en het bestelproces eenvoudig en er is een online chat functie mocht je toch nog vragen hebben. Heel gemakkelijk, snel en gebruiksvriendelijk.

Enkele dagen later, de producten komen uit Nederland, ontving ik het pakje met mijn testproducten. Alles netjes verpakt. De crème en de gel zelf zitten in een handig spuitbusje in plaats van een tube. Dit maakt het gebruik ervan iets gemakkelijker en voorkomt ook dat het product kan morsen als je het meeneemt in je tas.

Op het busje zelf zijn de ingrediënten aangebracht: Aqua, Glycerin, Vaselinum album, Cera cetomacrogolis emulsficans, Paraffinum liquidum, Arginine HCL, Sodium Chloride, Tromethamine, Staphefekt, Calcium chloride.

Ik weet graag wat ik eet en ook wat ik op mijn huid smeer, want uit ervaring weten we dat sommige ingrediënten van verzorgende crèmes ook kunnen bijdragen tot meer irritatie of allergische reacties. Tevens moeten we rekening houden dat mensen met een eczeem huid een slechtere huidbarrière hebben en dus extra gevoelig kunnen reageren.

De ingrediënten onder de loep:

Aqua: water
Glycerin: vochtvasthoudend middel draagt bij tot de smeerbaarheid van de crème, neutraal
Vaselinum album: ook wel gekend als witte vaseline, smeermiddel dat de huid afdekt en bijdraagt aan de barrièrefunctie van de huid. Komt heel vaak voor als ingrediënt van zalven of crèmes.
Cera cetomacrogolis emulsficans: olie in wateremulsie wellicht voor de werkzame stof in op te nemen. Komt vaak voor in crèmes.
Paraffinum liquidum: geeft de huid een zacht gevoel, maar sluit deze soms ook af. Kan soms wat irritatie geven
Al deze vormen een standaard vaseline cetomacrogol crème. Een standaard verzorgende crème voor de eczeemhuid. GladSkin liet ons weten dat ze deze basiscrème gebruiken omwille van zijn goede eigenschappen en omdat het één van de weinige crèmes is die goed te combineren valt met het eiwit van Stapheffect.

In zeer minieme hoeveelheid vinden we dan ook nog Arginine HCL, Sodium chloriude, Tromethamine, en Calcium chloride .

‘Deze ingrediënten zijn onderdeel van de buffer waarin ons eiwit is opgelost. Deze ingrediënten zijn voor deze buffer gekozen om een optimale stabiliteit van Stapheffect te waarborgen alvorens het in het eindproduct wordt verwerkt. Zodoende komen er ook zeer lage concentraties van deze buffer in het eindproduct terecht. Deze concentraties zijn dusdanig laag dat ze geen effect zullen hebben op de huid.’ Aldus GladSkin.

Het doet me plezier dat er geen overbodige ingrediënten zoals geurtjes zijn toegevoegd. We weten nu wel wat erin zit maar natuurlijk kennen we de juiste verhoudingen niet. Maar wellicht zit er niet te veel vaseline of paraffine in want de crème voelt heel zacht aan en mijn huid neemt de crème zeer goed op. Wat mij erg blij maakt is dat er geen alcohol in zit ter bewaring of andere irriterende ingrediënten. Ik begrijp nog altijd niet dat zelfs vandaag veel fabrikanten van eczeem crèmes dit doen. Iemand met een eczeem huid heeft per definitie ten minste een gevoelige huid, vaak met beschadiging of wondjes. Het aanbrengen van een crème dat niet brandt op de beschadigde huid is alvast een hele geruststelling.

in-de-ijskastTip:in de ijskast

bewaar je Gladskin eczeem producten in de ijskast, het aanbrengen voelt verkoelend en het product blijft smeerbaar.

Bovendien helpt dit om de werking van Stapheffect te bewaren.

De Test

Bij de start van de testperiode(4 weken) was mijn huid redelijk slecht. Het was immers pollen seizoen en dit geeft mij in het algemeen wat meer last. Ook het feit dat de temperaturen wat hoger lagen en een mens wat meer zweet, droeg bij tot meer irritatie van de door eczeem aangetaste huid.

Mijn ritueel bestond erin om ’s ochtends na een korte reiniging met water (zonder zeep) een minimum hoeveelheid GladSkin eczema crème aan te brengen op de aangetaste huid en volledig in het gezicht. Dit omdat ik hier het meeste last heb en deels ook ter preventie. Ik ben erg blij dat de zalf mijn gezicht niet te vettig maakt maar voldoende hydrateert om het grootste deel van de werkdag te overbruggen.

Na de avondmaaltijd neem ik meestal een douche of indien geen zin of tijd, een korte wasbeurt aan de lavabo. Na het droogdeppen of wrijven breng ik dan weer de Gladskin crème aan.

Groot was mijn teleurstelling toen ik na dag vier al een ernstige eczeem opstoot kreeg. Je hoopt toch altijd een beetje op een mirakelproduct. Maar allicht had ik het aan mezelf te wijten. Een histamine rijke maaltijd met iets teveel glaasjes wijn hadden me ‘s nachts een hot flush aanval gegeven(*). Die ochtend was het heel wat minder leuk opstaan. Huid opengekrabd, rood schilferig en beschadigd. Tijd voor het zwaardere geschut, de Cortisone crème. Omdat Stafpheffect de S. Aurus bacterie doodt is het aan te raden om eerst de GladSkin crème te gebruiken alvorens de Cortisone. Ik was niet zo geduldig en had geen zin en tijd om twee keer mijn huid te verzorgen. Ik moet op tijd naar het werk en de kinderen naar school! Ik mengde de Glaskin crème met mijn cortisone crème en bracht ze tezelfdertijd aan op de huid.

Tegen de avond had ik de indruk dat mijn huid al iets beter was en herhaalde ik de behandeling. De volgende ochtend al was mijn huid goed genoeg om de Cortisone terug achterwege te laten. Ondanks de restanten van de krabletsels was mijn huid minder rood en schilfering dan gewoonlijk. Helaas was de jeuk niet weg. Maar toch zeker een geslaagde eerste week.

Week 2 verliep zonder noemenswaardige eczeem opstoten, maar toch had ik ook in die week nood aan één extra cortisone behandeling.

In de derde week moest ik vanwege een werkverplichting aan boord van een binnenschip. Het schip voer in de regio van Brussel en het was prachtig weer. Het was dan ook genieten van de zon en het landschap. Helaas was ik wat overmoedig geweest want toen ik die avond laat terug thuiskwam was de jeuk niet te houden. Ik nam zo snel mogelijk een douche om me te ontdoen van alle pollen en verzorgde mijn huid nadien met de Gladskin crème. Helaas bleek dat niet voldoende, die avond bleef mijn huid en mijn armen jeukerig en de volgende ochtend waren mijn ogen opgezwollen en jeukerig alsook mijn gezicht en armen. Helaas kan je de jeuk niet altijd negeren, zeker niet in je slaap dus had ik lelijk liggen krabben en een bebloed hoofdkussen als gevolg. Mijn huid was echt niet om aan te zien. Na een voorzichtig wasje deed het wel wat deugd om de koude verkoelende crème aan te brengen. Maar het was duidelijk dat ik deze keer weer de Cortisone ter versterkking moest inroepen. Na drie dagen Gladskin in combinatie met Cortisone crème was de situatie terug beheersbaar. Er viel mij ook iets extra op. Na enkele dagen Cortisone gebruik heb ik gewoonlijk extra last van ontstoken huid en of wondjes. Deze waren aanzienlijk minder en mijn huid was ook minder rood en trekkerig. Gedurende deze moeilijkere periode nam ik de 30ml gel mee naar het werk. Een drietal dagen bracht ik ’s middags een beetje gel aan. Voelt voor mij een pak minder aangenaam dan de crème. Ook vond ik het een beetje plakken maar het valt iets minder op in gebruik.

Week 4 werd gekenmerkt door een weekendje weg. Ik had hiervoor speciaal het kleinere 30ml flesje crème meegenomen, heel handig. Helaas was ik in mijn haast mijn Cortisone crème vergeten. Dit gaf me een heel onrustig gevoel. Enkel Gladskin voor mijn eczeem? Als dat maar goed komt? Maar geen probleem zo bleek. Het kan toeval zijn maar drie keer smeren per dag overbrugde enige opstoot. Het was werkelijk verademend een langere periode te kunnen overbruggen zonder te moeten teruggrijpen naar medicatie.

En de rest van het jaar?

U las het in het begin, ik testte gladskin eczeem crème 4 weken, maar laat ik toch nog maar even verder gaan want ik ben ondertussen een vaste gebruiker geworden en mijn oude onderhoudsproducten zijn in de prullenmand beland. Ik heb ondertussen een heel ernstige eczeem opstoot gehad die twee weken lang aansleepte en zonder duidelijke oorzaak. Maar ook hier hielp de Gladskin eczeem crème me ermee doorheen. Waar ik vroeger gegarandeerd een extra infectie zou oplopen blijft deze zeer beperkt. Ik ben niet helemaal infectie vrij maar in vergelijking met voorheen is het een enorme verbetering

rug-voor rug-na

rug voor & rug na

Rug bij eczeem opstoot voor en na het gebruik van GladSkin. Niet volledig eczeem vrij maar toch sterke verbetering.

In conclusie!

JA HET WERKT! Maar het geneest niet. Lijkt een tegenstelling maar dat is het niet. De Gladskin Eczema Crème is één van de heel weinige verzorgingsproducten die echt doet wat het belooft voor mensen met eczeem. Helaas heb ik nog altijd atopisch eczeem en iedere dag heb ik wel jeuk. Ik blijf ook slechte periodes hebben die gekenmerkt worden door hevige jeukaanvallen en beschadigde huid maar met GladSkin in mijn anti-eczeem arsenaal heb ik een extra bondgenoot om sneller mijn huid weer beter te krijgen en vooral om minder infecties op te lopen. Ook de roodheid is aanzienlijk minder en de huid herstelt sneller. Kortom mijn huid en ik worden er een pak blijer van. Wat mij betreft een echte aanrader en de perfecte aanvulling op een voorgeschreven doktersbehandeling.

testproducten-1

Ook de VMCE deed een uitgebreide GladSkin test, bekijk hun onderzoek hier gaaf-zomer-2016-gladskin-vmce

Probeer GladSkin nu zelf uit!

Speciaal voor onze lezers bieden wij tijdelijk de mogelijkheid om éénmalig GRATIS ervaring op te doen met Gladskin Eczema.  Op www.gladskin.com/allergienet vindt u informatie en kunt u Gladskin Eczema 100 ml geheel kosteloos bestellen.  Deze actie loopt tot 15 november 2016 afhankelijk van de respons en zolang de voorraad strekt.

Reacties zijn gesloten.