Free From Food Expo


Op 4 en 5 juni ging in Barcelona de Free From Food Expo door. Een expo voor standhouders met allerlei free from producten zoals allergeenvrije producten, producten zonder bewaarmiddelen, producten zonder suiker, vegetarische of vegan producten ,… . De standhouders kwamen van ver afgezakt voor de beurs: Amerika, Australië, Spanje, Engeland, Frankrijk,…. ze waren allemaal vertegenwoordigd.
De proevertjes op de verschillende standen van de beurs vielen goed in de smaak. Producten die afwijken van de standaard kunnen ook lekker zijn en moeten zeker niet onderdoen voor hun “normale” broertjes. Wij hadden al zo smakelijk en veel gegeten op de beurs dat de tapas ons bijna niet meer konden bekoren.
Het viel vooral op dat glutenvrij een hype is geworden, slechts enkele producenten gingen verder dan glutenvrij. Volledig allergeenvrije producten waren moeilijker terug te vinden op de beurs. Toch waren er enkele producenten die aangenaam verrasten zoals bijvoorbeeld Natama, een Franse producent die volledig allergeenvrije kant-en-klare maaltijden maakt.
Volgend jaar wordt de Free From Food Expo opnieuw georganiseerd. De beurs gaat dan door bij onze noorderburen in Amsterdam. De beurs wordt elk jaar groter en er komen dus steeds meer standhouders bij. Hopelijk focust de beurs zich volgend jaar wat minder op glutenvrij en komen ook de andere allergenen wat meer aan bod. Het is de moeite om volgend jaar eens een kijkje te nemen, zeker nu de beurs zo dicht bij huis doorgaat.

Reacties zijn gesloten.