Dag voor mensen met Atopisch Eczeem

 dagvanheteczeem.be/#inschrijven.

Atopisch eczeem (atopische dermatitis) is een allergische chronische huidziekte die vooral gekenmerkt wordt door jeuk, een algehele droge tot extreem droge en gevoelige huid, rode jeukende eczeemplekken en huidletsels die nat of droog en schilferend kunnen zijn.

In België heeft 1 kind op 10 last van atopisch eczeem en hebben meer dan 250 000 mensen last van constitutioneel eczeem. Helaas kan de chronische ziektelast erg zwaar zijn voor de patiënten en hun omgeving, met een aanzienlijke impact op de levenskwaliteit. De ziekte is vaak verborgen, niet enkel door kleding, zalfjes of crèmes maar ook door schaamte.

De impact die atopische eczeem heeft op het leven van mensen is net zo complex en gevarieerd als de velen die door de ziekte zijn getroffen.

Daarom organiseren we samen met andere patiënten over heel de wereld op 14 september ‘De Dag van het Eczeem’ met als onderwerp: “Hoe zorg jij voor atopisch eczeem?”

We nodigen degenen die getroffen zijn door atopisch eczeem uit om hun ervaringen en/of hun verhalen te delen. Momenten van vreugde en steun, maar onvermijdelijk ook van lijden en mededogen.

Neem 14 september vanaf 19 uur via het internet gratis deel aan onze ‘Dag van het Eczeem’ via Facebook, Youtube of op onze website dagvanheteczeem.be Deelname is volledig gratis. Schrijf je in via dagvanheteczeem.be/#inschrijven.

Reacties zijn gesloten.