Beter begrip van aerosol medicijnen kan in de toekomst bijdragen tot betere behandeling van astma.

Longziekten zoals astma vormen een grote wereldwijde gezondheidslast, met naar schatting 330 miljoen astmapatiënten wereldwijd. De meest effectieve behandelingen zijn door directe inhalatie van medicijnen naar de longen. Het genereren van de aerosolen voor inhalatie is echter een wetenschappelijke uitdaging vanwege beperkte kennis van de microstructuur van deze geneesmiddelen voordat ze worden verneveld.

In nieuw onderzoek dat vandaag is aangekondigd, tonen wetenschappers van de Universiteit van Manchester aan hoe ze röntgen-CT-scans hebben gebruikt om de minuscule microstructuren van individuele deeltjes van het geneesmiddel op nanoschaal te kwantificeren.

Puffer
 

Het is voor het eerst dat de 3D-microstructuur wordt onthuld en geeft wetenschappers en farmaceutische producenten een beter begrip van het gedrag van het geneesmiddel onder aerosolisatie.

De hoofdauteur van het onderzoek, Dr. Parmesh Gajjar, zei: “We hebben een medicijnmengsel in 3D kunnen visualiseren en het samenspel tussen drugs- en niet-medicijndeeltjes in het medicijn kunnen zien. Dit is belangrijk voor de uiteindelijke kwaliteitscontrole van astmamedicijnen om de werkelijke hoeveelheid geneesmiddel te controleren en om te helpen bij het formuleren van verbeterde astmamedicatie. “

 

Vanwege de nieuwe technologische innovatie werden de bevindingen aangekondigd op de Respiratory Drug Delivery (RDD) 2020-conferentie. Het groepswerk werd geselecteerd als een belangrijke presentatie op de wereldwijde conferentie.

Reacties zijn gesloten.