Accenta 2008 onze reporter was ter plaatse

Accenta 2008, een beurs ook voor de allergiepatiënt,…
Chrissy ging voor ons op onderzoek en kwam terug met het volgende verslagje

Elk jaar is het de gewoonte dat ik met mijn moeder naar de jaarbeurs ga. Sedert enkele jaren is het event omgedoopt tot ‘Accenta’ , maar thuis spreken we nog steeds van dé Jaarbeurs. Een leuk event waar je gadjets, elektro, smaken en geuren kunt ontdekken. Accenta heeft ook elk jaar enkele thema’s, waaronder dit jaar ‘allergie’. Een groot deel van een ‘hal’ was eraan gewijd. Een mooie, grote, eenvoudige stand. Heel interessant opgesteld met veel info over huid / ademhaling /allergenen,… die de ‘gewone’ burger een inzicht geeft in allergie en Co.

De Associatie Universiteit Gent had een kleinschalige priktest voorzien. Je kon op je arm 3 allergenen testen (voorjaarsbomen, grassen, huisstofmijt). Alhoewel ik weet dat ik er allergisch aan ben, wou ik toch die test uittesten. Je kan al raden dat ik na enkele seconden jeuk en uitslag had. Eindelijk kon mijn ma met haar eigen ogen zien dat ik opgezwollen plekken op mijn arm had, dat ik echt wel allergisch ben (heb normaal last van ogen, neus, jeuk in keel en oren). Een goed middel, om mensen die een vermoeden van allergie hebben, kennis te laten maken met de huid-priktest, om hen over de drempel te halen om misschien verder onderzoek te laten uitvoeren.

Belanghebbende firma’s (medicatie, cosmetica…) mochten ook niet ontbreken natuurlijk. Die zijn ook belangrijk , want die hadden duidelijke folders voor de beginnende allergie-persoon.

Voor de doorgewinterde allergie-persoon had de beurs misschien niet veel meerwaarde,…. maar ’t feit dat de hand wordt uitgereikt naar het brede publiek, maakte veel goed.

vdg

Reacties zijn gesloten.