16-01-2009 – (s)toffe miserie

Jawadde, nu heb ik helemaal het spek aan mijn been.
Ik heb de laatste 4 jaar altijd op een werf aan de kust gezeten, dus geen last van huisstofmijt. Maar momenteel staat het project waar ik nu op werkte op hold. Ten vroegste vanaf augustus zou de werf weer opstarten. Dat wil zeggen dat ik vanaf maandag terug naar kantoor moet. Op zich geen probleem want we zijn net verhuisd en het interieur is volledig onder handen genomen én ze gingen rekening houden met mijn stofallergie. Maar wat blijkt nu, ze hebben inderdaad voor mij een plaatsje voorzien zonder vast tapijt. Maar bijna alle andere collega’s van mijn afdeling zitten wel op vast tapijt.

In onze oude burelen was dat ook al het geval, maar toen ik daar 4 jaar geleden vertrok om de werf op te gaan, was mijn allergie nog lang zo erg niet. Als ik dan een kwartiertje op het vast tapijt moest staan, dan was dat nog houdbaar. Maar nu!!!
Concreet wil dit dus zeggen: veel jeuk overdag wat mijn produktiviteit ook niet ten goede zal komen, ’s avonds thuis komen, kleren onmiddellijk uitspelen, 24 uur in de diepvries, wassen en drogen en dit iedere dag opnieuw.
Ik hoop dat de collega’s zoveel mogelijk naar mijn bureau kunnen komen zodat ik niet op dat tapijt moet staan. Maar ik vind dat dus enorm vervelend om dat iedere keer opnieuw te moeten vragen. Als ik nu mijn karakter eens kon aanpassen hé …
Ik ben nu ook nog te weten gekomen dat ze in een andere vestiging ook net verhuisd zijn, en wat blijkt, alles vol gelegd met vast tapijt. Natuurlijk zijn er heel wat voordelen verbonden aan vast tapijt (gemakkelijk in onderhoud zolang je er niet bij nadenkt wat er allemaal in zit dat je niet ziet, betere akoestiek, goedkoop), maar de allergieën nemen ieder jaar toe! Hoe halen ze het toch in hun hoofd!!

Reacties zijn gesloten.